Utflykter på Costa Blanca med Bippan

För dig som redan befinner dig på Costa Blanca, bor här stadig eller bara är på besök, erbjuder jag mig att vara din ”kompis” över en dag.

I mina många års erfarenhet av att leda veckolånga resor för svenska grupper har jag sett hur mycket de uppskattar att bli tagna till mina smultronställen, gå på stigar som de själva inte skulle hitta, höra mina berättelser om vilka skillnader i seder och bruk som jag upplever mellan Sverige och Spanien, spanska sägesätt som låter roliga i svenska öron, lite om spansk historia och mycket om det som växer här, speciellt det som går att äta, och kanske även få göra sin egen örtolja!

Jag erbjuder nu mina tjänster till dig som redan finns på plats. 3-4 timmar är vi tillsammans, vi kan gå en promenad längs med stranden eller uppe i bergen, vi kan ta en fika tillsammans, kanske äta någon typiskt medelhavsmat…

Här föreslår jag en del teman och möjligheter, som kan göras om efter era behov, era intressen och hur långt ni vill gå. Hör av er så pratar vi om vad som skulle passar er bäst!

bippan@vandraispanien.com

 
 

Det odlas hela året. Altea.

Här i Altea bor jag, bland odlingar av apelsin, japansk mispel, mandel, oliv och johannesbröd. Här kan man odla sallad och även tomat på vintern. Vi tittar på olika träd och växter, samt provsmakar lokala godbitar gjorda på just det som finns runt oss. Vi provar även på olivoljor i olika årgångar från en egen olivlund.

Kontasternas landskap