Vandra i Spanien är ett litet familjeföretag, som bjuder på personliga resor. Vi tycker om begreppet Small is beautiful, litet är vackert. Vi gör resor i små grupper, personligt utformade, där vi delar med oss av våra smultronställen.

Bippan Norberg och hennes barn Lomi och Tolmi flyttade som familj till Spanien för över 30 år sedan. Lomi och Bippan fortsätter att bo i samma område i Alicante provins, medans Tolmi bor i Budapest, hennes pappas hemstad. Alla trivs vi mycket bra där vi bor, känner väl till de platser vi visar och har mycket erfarenhet av naturen och landet som vi kan bjuda på.

Bippan började organisera resor i Spanien för svenskar år 2000. Här hade hon upptäckt att hon tyckte mycket om att vandra i bergen. Många svenska vänner kom på besök och vandrade tillsammans med henne. De uppmuntrade henne att visa sina smultronställen för fler och så uppstod idén om att organisera resor. Några svenska resebyråer nappade på idén, insåg på ett
tidigt stadium att detta var något att satsa på. Då blev Bippan alltså Favoritresors och Singelresors första vandringsguide.

 

 

BIPPAN NORBERG. Har lett grupper i hela sitt liv, från scoutpatruller till kvinnogrupper, från massagekurser till vandringsresor. Utbildad massör, gestalterapeut, Feldenkraispedagog och egen företagare ända in i själen.

 

LOMI SZIL. Har studerat scenkonst och nycirkus i England och ägnar sig, förutom vandringsresor, åt organisering av cirkusföreställningar och festivaler. Bor i Alicantebergen och odlar citrusfrukter, oliver och grönsaker.