HYR LÄGENHET ELLER RUM I CHARMIGA ALTEA, ALICANTE, SPANIEN

Jag, Bippan, bor i den vackra kuststaden Altea, som bjuder på både hav och berg, flod och fruktodlingar. Här finner du ett behagligt klimat, en trevlig lokal atmosfär och möjlighet till fina promenader längs havet eller längre vandringar i bergen. 

Jag hyr ut min lägenhet i vissa perioder då jag själv är borta, bl.a jul, påsk och sommaren. Lägenheten är på 3 rum och kök, ca 90 m2 med en strålande utsikt över bergen. Bägge sovrummen har dubbelsäng på 150cm, och i vardagsrummet finns det också en sängplats. Lämplig för 4-5 personer. A/C och värme finns, ett badrum och en extra toa.

Utsikten från fönstret

Resten av året, då jag själv är hemma, hyr jag ut ett rum med badrum. Rummet har en stålande utsikt över bergen, är på ca 14m2, har dubbelsäng 150cm, ett uppfällbart bord för t.ex. dator, samt en vattenkokare för te och kaffe, A/C för kallt och varmt, och ett badrum precis bredvid. Viss tillgång till kök finns också. Rummet hyrs ut veckovis.

På den gemensamma trädgården finns det bassäng. Den populära charmiga gamla staden är på ett par minuters gångavstånd, till havet tar det 10 minuter och till apelsinodlingarna 5 min. Mindre mataffärer finns i kvarteret och affärsgatan är 10 min bort. I gamla staden och på strandpromenaden finns det mängder av restauranger att välja bland. Altea ligger en timmes resa från Alicante flygplats.

VANDRARHEM I GUADALESTDALEN

Många av er har gått med oss uppe i Guadalestdalen och vet hur vacker den är. Där har Lomi sin gård, men numera också ett hus i Benimantell, ett samhälle med 500 innevånare. Huset hyrs ut till grupper och veckovis. Det finns ett rum med en dubbelsäng, ett annat med en enkelsäng (går att lägga en madrass på golvet), samt ett större rum med flera sängar (på sommarhalvåret finns det även 2 rum till), ett badrum, kök, vardagsrum och matsal, samt en solig takterrass med utsikt över bergen och byns hustak.

Hit lämpar det sig att komma om man vill uppleva lugnet på en mindre ort i Spanien, vill ägna dagarna till att vandra, eller kanske äntligen få tid att måla eller skriva. Hit kommer t.ex. vissa tider nycirkusartister och samlever för att skapa tillsammans.

Byn har 5 restauranger och ett frukostfik samt en mataffär. Guadalestbyn ligger 2 km bort och vandringsmöjligheter finns i olika riktningar. Tar cirka en och en halvtimme från Alicantes flygplats.

Vill du veta mera? Vill du se mer foton? Hör av dig! bippan@vandraispanien.com