För dig som bor i trakten av Altea, eller är på besök en tid, finns det möjlighet att vara med på en dags vandring upp i bergen, eller i odlingsdistrikten. Längre ner på denna sida hittar du flera exempel på våra utflykter.

Faktiskt är det svenskar som har bott här i många år, men som inte känner till stigarna och vägarna som vi vandrar på under våra veckovandringar. Och om du kommer på besök en vecka eller två så kan det vara svårt att hitta ut i naturen på egen hand.

Där kan vi hjälpa till!. Vi gör regelbundet utflykter i Alicantes berg. Om du vill komma med prenumerera på vår speciella emaillista nu så informerar vi om kommande datum. Är ni minst två kan ni föreslå oss ett datum som passar er!

Skriv till info@vandraispanien.com för mer information.

Vi kan erbjuda:

A – Lär känna Alteas odlingsdistrikt. Mycket lättgånget. Prat om träd, växter, kultur etc. Provsmakning på överraskningar. Tar 3-4 timmar, 10 km i lugnt tempo. Inkluderar guidning och provsmakning på överraskningar. Mötesplats Altea.

B – Halvdagsutflykt till Guadalestdalen. Ett kort besök i Guadalest, den mycket besökta lilla byn med sin moriska borg och strålande utsikt. Sedan bort från folkvimlet, vi vandrar på stigar där det går upp och ner, doftar av rosmarin och timjan, och får veta mer om livet uppe i bergen. Tar 3-4 timmar. Inkluderar guidning och provsmakning på överraskningar. Mötesplats i närheten av Guadalest. Hämtning vid kusten möjlig.

C – Heldagsutflykt till Guadalestdalen. Ett kort besök i Guadalest, den mycket besökta lilla byn med sin moriska borg och strålande utsikt. Sedan bort från folkvimlet, vi vandrar på stigar där det går upp och ner, doftar av rosmarin och timjan, och får veta mer om livet uppe i bergen. Vi äter traditionell tre rätters meny med vin på restaurang en liten by uppe i bergen. Utflykten tar ca 6 timmar. Inkluderar guidning, provsmakning på överraskningar samt lunch på restaurang. Mötesplats i närheten av Guadalest. Hämtning vid kusten möjlig.

D – Heldagsutflykt till Serrellaberget. Först gör vi ett kort besök i Guadalest. Sen åker vi längre upp i bergen. Vandring till vacker gård, på 900 m höjd över havet, med strålande utsikt över berg och ända ner till havet. Där äter vi en trerätters måltid med vin. Vandringen kan vara 8 km lättgånget, eller 12 km mer upp och ner. Utflykten tar ca 6 timmar. Inkluderar guidning, provsmakning på överraskningar, lunchen på gården. Mötesplats i närheten av Guadalest. Hämtning vid kusten möjlig.

E- Tvådagarsutflykt till Serrellaberget. Först gör vi ett besök i Guadalest. Sen åker vi längre upp i bergen. Vandring till vacker gård, på 900 m höjd över havet, med strålande utsikt över berg och ända ner till havet. Där äter vi en trerätters lunch med vin. På eftermiddagen tar vi det lugnt, njuter av utsikten, läser en god bok, etc. På kvällen blir vi serverade en lättare kvällsmat med vin. När kvällen faller och nattens mörker lägger sig över dalen kommer tusentals stjärnor fram som tända ljus. Login på gården är enkel, husen byggda i traditionell stil med personliga inslag. Toalett och dusch finns i små hus utanför huvudbyggnaden. På morgon blir vi serverade en rejäl frukost och dags för vandring tillbaka till bilen och färd hemåt. Inkluderar guidning, provsmakning på överraskningar, mat o logi på gården. Mötesplats i närheten av Guadalest. Hämtning vid kusten möjlig.