BLOMMANDE APELSINTRÄD I ALICANTE

LEDIG FÖR GRUPPBOKNING APRIL 2018!

Apelsinträden blommar och sprider sin doft över hela Alteabukten. Samtidigt kan vi plocka apelsiner på samma träd! De ätliga guldgula frukterna på den japanska mispeln börjar mogna. Det doftar av jazmin, fänkål och solgull. Överallt visar våren att den har kommit, med blommor i många olika färger. Även olivträden blommar med sina diskreta blommor, medan från mandelträden kan vi provsmaka gröna omogna mandlar, som faktiskt är ätliga med skal och allt. Vi ser johannesbrödsträd, pinjetall, solfjäderpalmer och dadelpalmer.

apelsinblom m apelsiner-web

Våra gemensamma vandringar går in mot de gamla odlingsdistrikten, längs den ännu orörda kusten söderut samt upp på bergen i närheten. I bergen doftar det av lavendel, salvia, rosmarin, timjan och ginst. Vi bor på ett enkelt familjeägt hotell precis vid Medelhavet i Altea, en liten vit stad på Costa Blanca kusten. Altea är kännt för sin charmiga gamla stad som med sina vita hus klättrar sig upp på en kulle och krönts av kyrkan på toppen, med sin blåvita kupol.

I Altea har vi även en dag då var och en får strosa pa egen hand, gå på den lokala marknaden, kanske få en massage, samt leta efter spännande restaruang på egen hand.

vandrare berg hav sierra berniasus-1

De genensamma vandringarna är 9-16 km långa, alltid med möjlighet att gå en kortare bit om man inte orkar. Ibland delar vi upp gruppen i två och går olika rutter med olika svårighetsgrad. Området där vi befinner oss har många toppar över 1000 m. Då området är bergstrakter är det mycket upp och ner, så hela knän är viktigt!

På vandringarna bjuds det på en picknick med lokala läckerheter: oliver, tomater, fårost, mandlar, färska grönsaker, chorizo och naturligtvis apelsiner! Vi äter middag på olika restauranger, alla med sin specialité.

Intreserad av kommande vandringsresor? Prenumerera på vårat nyhetsbrev!
Prenumerera