Resa till Spanien med oss

När många tänker på Spanien tänker de enbart på de stora städerna Madrid och Barcelona, eller på massturismen längs med stränderna. Men Spanien är så mycket mer. Visste du till exempel att Spanien är ett av de länder i Europa som har mest berg? Landet har många toppar över 3000 meter, ytterliga fler på över 2000 meter. Det finns också 15 nationalparker, alla med sina säregna drag, olika klimat, flora och fauna.

Spanien består egentligen av flera olika länder med egna språk, egna kulturer, egen traditioner, egen arkitektur, etc. Många spanjorer är inte intresserade av att resa utomlands. Det är av flera skäl. Ett är det som de själva hänvisar till: ”!Vi har ju allt här!” De kan åka skidor och bara några timmars resa därifrån bada i havet. På samma dag. De kan vandra i höga berg eller på paradisiska stränder. De kan prova på den typiska bläckfisken i Galicien eller den lufttorkade skinkan i Sierra Nevada. De kan besöka arabiska palatset i Granada eller den vackra gotiska katedralen i Leon. Landet är full av historia och många platser tillhör Världsarvet.

Nu inbjuder vi dig att lära känna Spanien på ett för många annorlunda sätt. GÅENDES. För mig är det ett fantastiskt sätt att lära känna ett land, dess folk och dess kultur. Man kommer dem liksom så nära på det sättet. Man har tid att stanna upp och samtala med lokalbefolkningen, titta på de vackra vyerna och på små kryp som man möter på vägen, lyssna till fåglarnas kvittrande samt att sätta sig på en sten och fundera en stund.

Bubion. Man med asna

Att åka på en vandringssemester är också ett sätt att vila upp sig (trots allt gående!). Att komma bort från vardagens alla måsten och tillbringa hela dagen ute i vacker natur. Att för ovanlighetens skulle inte ha bråttom. Att inse att det viktigaste inte är at nå målet, utan allt som händer på vägen, allt vi ser, hör, talar om, upplever. Det är också lätt att lära känna de andra på resan. Det är samvaro i avslappade former och gemenskapen i gruppen brukar bli mycket fin.

Vi tycker om begreppet ”Small is Beautiful” (=Litet är Vackert). Detta är turism i liten skala. Här kommer vi det lokala livet nära och vi ger vårt bidrag till att landsbygdsbefolkningen kan bo kvar. Det är turism med respekt för naturen. Samt i små grupper, där vi också kan komma varandra nära. Där vi kan unna oss att tiden liksom stannar upp.

Resorna arrangerar vi oftast i samarbete med svenska resebyråer eller med Friluftfrämjandet. På sidan ”resor” hittar du våra kommande vandringar.

Om du vill göra din resa lite längre tidsmässigt (för att hellre göra färre längre resor än många korta, som av miljöskäl är vettigare, då vi bör dra ner på flygandet), så kan du stanna kvar på platsen ytterligare några dagar eller veckor. Vi hjälper dig gärna med att boka hotell.

 

Intreserad av kommande vandringsresor? Prenumerera på vårat nyhetsbrev!
Prenumerera