Om oss

Vandra i Spanien är ett litet familjeföretag, som bjuder på personliga resor. Vi tycker om begreppet Small is beautiful, litet är vackert. Vi gör resor i små grupper, personligt utformade, där vi delar med oss av våra smultronställen.

Bippan Norberg och hennes barn Lomi och Tolmi flyttade som familj till Spanien för cirka 30 år sedan. Lomi och Bippan fortsätter att bo i samma område i Alicante provins, medans Tolmi bor i Budapest, hennes pappas hemstad. Alla trivs vi mycket bra där vi bor, känner väl till de platser vi visar och har mycket erfarenhet av naturen och landet som vi kan bjuda på.

Bippan började organisera resor i Spanien för svenskar år 2000. Här hade hon upptäckt att hon tyckte mycket om att vandra i bergen. Många svenska vänner kom på besök och vandrade tillsammans med henne. De uppmuntrade henne att visa sina smultronställen för fler och så uppstod idén om att organisera resor. Favoritresor nappade på idén, insåg på ett tidigt stadium att detta var något att satsa på. Då blev Bippan alltså Favorits första vandringsguide.

Här en kort presentation av vårt team:

BippanBIPPAN NORBERG. Har lett grupper i hela sitt liv, från scoutpatruller till kvinnogrupper, från massagekurser till vandringsresor. Utbildad massör, gestalterapeut, Feldenkraispedagog och egen företagare ända in i själen.


LomiLOMI SZIL. Har studerat scenkonst och nycirkus i England och ägnar sig, förutom vandringsresor, åt organisering av cirkusföreställningar och festivaler. Bor i Alicantebergen och odlar citrusfrukter, oliver och grönsaker.


TolmiTOLMI SZIL. Bor sedan många år i Ungern. Där arbetar hon som engelsktalande förskollärare och svensklärare för många ungrare som faktiskt vill lära sig svenska! Hon är också utbildad Budapestguide, staden som hon älskar.


EmilliaEMILIA MORATINOS. Spanjorska, skaparen av vandarhemmet Mas de la Canaleta i Alicantes berg. Bott ensam uppe i bergen i över 20 år. Sköter  om picknickluncharna, då hon är van kock. Håller kurser i vegetarisk matlagning och tycker det är viktigt att äta lokalt och att följa årstiderna.


IstvanISTVAN MIZSER. Född och bott hela sitt liv i Ungern. Men har alltid varit nyfiken på världen. Rest i mer än 50 länder och hoppas kunna besöka fler. Hans intressen är sport, historia, politik, ekonomi samt arkitektur.


MiguelMIGUEL GARCÍA. Spanjor, bor i Malaga, men uppvuxen i Almeria. Miguel är med på vandringarna i Cabo de Gata. Har varit lärare i antik grekiska, latin och engelska, numera arbetar han med massage. Är också aktiv i ett projekt med barn i Senegal.


JeanneJEANNE VAN SIBILLE. Holländs vandringsguide med mycket erfarenhet av bergen runt Alteaområdet. Det var Jeanne som visade mig stigarna i bergen och lärde mig mycket om växterna här. Hon är biolog, arbetat som Waldorflärare i en del år och nu tillbaka som guide på vandringar. Hennes guidning sker på engelska.


Med oss har också arbetat:

Susanne

SUSANNE SÄLLSTRÖM. Bor i Sverige, men har varit många gånger i Spanien. Engelsklärare, folkhögskolelärare och numera även yoga-lärare. Hon älskar friluftsliv, på vintern långfärdsskridskor och skidor, på sommaren paddlar hon kayak och vandrar.


Eva

EVA-LOUISE CARLGREN, som älskar att vara ute och röra på sig i naturen. Hon älskar också djur och speciellt sin hund Monty, som hon vandrar i skogen med varje dag. Född i Sverige, men sedan bott i många länder och numera bosatt i Alteatrakten.


Mercedes
MERCEDES ALBERDI. Från baskien. Hennes pappa tycker om att jaga fåglar, så hon ägnar sitt liv åt att rädda fåglar. Är ornitolog och arbetar med att återinföra den utrotningshotade rödfalken.


 

Intreserad av kommande vandringsresor? Prenumerera på vårat nyhetsbrev!
Prenumerera
%d bloggare gillar detta: