MÖT SOMMAREN I SPANIEN

3-10 maj 2018. Vandringsresa.

Våren är dofternas och glädjens tid. Överallt visar våren att den har kommit, det blommar i många färger, både i naturen och i trädgårdarna. Även olivträden blommar med sina diskreta blommor. Det doftar av jasmin och apelsinblom, och frukten på den japanska mispeln är mogen. Vi ser johannesbrödsträd, pinjetall, solfjäderpalmer och dadelpalmer. Dagarna kan vara rätt varma och några vill kanske ta sig ett dopp i havet.

Detta är en vandringsresa och en singelresa. Ibland kan det helt enkelt vara skönt att vara tillsammans med andra i samma situation som en själv. Inte behöva vara rädd för att känna sig ensam för att alla andra som kommit är i par. Du behöver inte vara singel för att komma med, men du reser ensam så att alla kommer på samma villkor, det ger en fin gruppstämmning.

Det är en resa för dig som är intresserad av friluftsliv. Våra gemensamma vandringar går in mot de gamla odlingsdistriken där träden dignar av apelsiner, längs den ännu orörda kusten i närheten, samt upp i bergen, där det doftar av rosmarin och timjan. Området har många toppar på över 1000 meter, och du bör vara en van vandrare eftersom det går mycket upp och ned. Vandringarna är 9-16 km långa.

Fuentes del Algar

Vi bor på Hostal San Miguel, ett enkelt familjägt hotell precis vid Medelhavet i Altea, en liten vit stad på Costa Blanca-kusten. Altea är känd för sin charmiga gamla stad som med sina vita hus klättrar upp på en kulle och kröns högst upp av kyrkan med sin blåvita kupol. En dag tar vi ledigt från de gemensamma vandringarna och var och en har möjlighet att strosa på egen hand, besöka den lokala marknaden, få massage och leta efter någon spännande restaruang.

På vandringarna äter vi en gemensam picknick där det bjuds på lokala läckerheter: oliver, soltorkade tomater, fårost, mandlar, färska grönsaker, chorizo och naturligvis apelsiner. Några kvällar äter vi tillsammans på restauranger som bjuder oss på just sin specialitet, andra kvällar får ni själva upptäcka det stora utbudet som finns i Altea.

Intreserad av kommande vandringsresor? Prenumerera på vårat nyhetsbrev!
Prenumerera