MÖT VÅREN I ALICANTE

25 februari – 4 mars 2017. Vandring.

Altea är en vit liten stad belägen mellan Valencia och Alicante på Spaniens östra kust precis invid Medelhavet. Inramad av berg i norr och väst är denna stad med dess varma medelhavsklimat och närhet till havet en perfekt startpunkt för våra vandringar. Alteas gamla kärna med anor från medeltiden har lockat konstnärer sedan 1950-talet för dess inspirerande omgivning och vackra miljö.

Våra vandringar går mot odlingsdistrikten och upp i bergen. Uppe i bergen doftar det av timjan och rosmarin. Det är just nu i februari som mandelträden blommar, dessa tusentals mandelträd som blommar i vitt eller rosa. Vi är nära Medelhavskusten och flera av de stora turistorterna i Costa Blanca, men här uppe i bergen där vi vandrar råder lugnet och utanför byarna är risken liten att man möter några andra personer; vi är helt allena med naturen och dess fantastiska, bland hisnande, vyer.

Vandringarna är 10-15 km långa, ibland med stora höjdskillnader.Tempot är dock lungt och vid behov delar vi upp oss i två grupper, så de som vill gå lite fortare och längre har chans till det. God grundkondition, vandringsvana och hela knän krävs för att det ska bli en bra upplevelse. Under vandringen, på någon vacker plats, dukar vi upp picknicklunchen, men lokal läckerheter, som färskost, chorizo, mandlar, oliver, etc.

En dag tar vi ledigt från vandrandet, och ni har tid att på egen hand strosa i gamla stan, gå ut till fyren, se på fiskeauktionen, gå på lokala marknaden, etc. Vissa dagar går vi gemensamt på olika restauranger som bjuder på sitt bästa. Andra kvällar hittar deltagaran på egen hand en restaurang, bland det stora utbudet i Altea.

Carolina och Pedro

Vi bor på Hotell San Miguel, en enkelt familjägt hotell precis vid stranden i Altea. Soluppgångarna är slående. Och den som vill ta sig ett friskt morgondopp innan frukost kan göra så.

Detta är en vandringsresa och en singelresa. Ibland kan det helt enkelt vara skönt att vara tillsammans med andra i samma situation som en själv. Inte behöva vara rädd för att känna sig ensam för att alla andra som kommit är i par. Du behöver inte vara singel för att vara med, men du reser ensam, så att alla kommer på lika samma villkor. Genast blir det en fin gruppstämmning.

Intreserad av kommande vandringsresor? Prenumerera på vårat nyhetsbrev!
Prenumerera