Medelhavspromenader (Favoritresor)

RESEARANGÖR: FAVORITRESOR

Promenader vid ett glittrande Medelhav.

I september/oktober har den intensiva sommarhettan lättat för att lämna plats för den lagom sköna värmen. Havet är fortfarande varmt och badbart och här förlänger vi sommaren med avslappning under solens skimrande strålar.

Detta är en resa för dig som gärna är ute och går, men inte vill göra långa vandringar. Här går vi endast 5-8 km, i lugn takt och utan större höjdskillnader. Våra promenader går längs med havet, på slingrande vägar eller stigar. Vi ser blåa nyanser så långt ögat når; mörkblått, himmelsblått & turkosblått. Det är ljuvligt att strosa längs med Medelhavet medan vi i lugn takt får lära oss mer om växter, mat och kultur i Spanien genom våra guider Bippan och Lomi Norberg.

Vi bor i Altea, en spansk småstad precis vid havet på Costa Blanca kusten. Altea är känd för sin charmiga gamla stad som med sina vita hus klättrar upp på en kulle och kröns högst upp av kyrkan med sin blåvita kupol. Man kan förstå att så många konstnärer sökt sig hit och valt att bosätta sig här; utsikten bjuder verkligen in till fantastiska motiv och stadens vänliga atmosfär gör att man genast känner sig hemma i de små trånga gränderna.

Från Altea tar vi det lokala tåget norr- och söderut för att strosa längs med andra stränder. Vi besöker staden Denia i norr, som var en viktig exportstad för russin för över 100 år sedan, och vi följer dess strandremsa med charmiga små vita hus. Vi åker söder ut till staden La Villa Joyosa vars gamla stadsdel är kantade av hus i alla möjliga färger. Historien berättar att fiskarna som bodde i husen vid stranden började måla den i olika färger så att de, när de närmade sig sin hemstad efter att varit länge ute på havet, skulle kunna identifiera sitt eget hem redan på långt håll. I La Villa Joyosa är choklad den stora exportvaran och det doftar från stadens chokladfabriker.

Villa joyosa

Intreserad av kommande vandringsresor? Prenumerera på vårat nyhetsbrev!
Prenumerera